wtorek, 2 lutego 2010

Ciasto Dziad

Przepis pochodzi z forum.


Smaczne, szybkie i łatwe :)

4 duże jabłka,
3/4 szklanki oleju,
1.5 szklanki cukru
2 szklanki maki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
4 jajka
1 cukier waniliowy
aromat cytrynowy
1 szkl orzechów włoskich
można dodać bakalie


Jabłka obrać i pokroić w kostkę, zalać olejem, cukrem i aromatem cytrynowym, wymieszać i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Po godzinie wymieszać łyżką z reszta składników , na brytfannę i do pieca.
Ja dodałam jeszcze szczyptę przyprawy do szarlotki.
Temp. 180 C, około godzinki.

Można polać polewą czekoladową, kajmakową lub posypać cukrem pudrem ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online