sobota, 9 stycznia 2010

Czekoladowa rolada

5 łyżek cukru
5 jajek
4 łyżki mąki
1 łyżka kako
pół tabliczki startej gorzkiej czekolady


Jajka z cukrem ubić na puszysta masę, dodać mąkę z kakao i czekoladą. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na blaszkę z papierem. Piec ok 10-15 min (nie dłużej!) w 180 st.
Gorące ciasto położyć na wilgotną szmatkę papierem do góry. Delikatnie ściągnąć papier i zwinąć ciasto w rulon razem ze szmatką.
Odłożyć w chłodne miejsce.

Masa
2 opakowanie serka homogenizowanego (naturalnego) zmiksować z 3 łyżkami nutelli.
Można dodać cukier, wedle smaku.
Do masy wlać przygotowana wcześniej tężejącą żelatynę (1,5 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 4 łyżkach gorącej wody).



Rozsmarować na cieście tężejąca masę, zwinąć i odstawić w chłodne miejsce.
Polać polewą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online