czwartek, 31 grudnia 2009

Pyszny przekładaniec

Ciasto:
6 jajek
6 łyżek mąki pszennej
6 łyzek cukru
150 g orzechów włoskich mielonych
pół łyzeczki proszku do pieczenia


Jajka ubić z cukrem na puszystą masę . Delikatnie mieszając dodać mąkę , proszek i orzechy. Piec ok. 20-30 min w tem 180 st.
Wystudzić.


2 łyżeczki żelatyny wymieszać z pól szklanki gorącej wody. Wystudzić.
Wymieszać z dżemem malinowym (wedle gustu, ok. 300 g)
Wyłożyć na upieczony orzechowy biszkopt.Odłożyć żeby stężało.


Na masie malinowej poukładać biszkopty. Nasączyć ostudzoną kawą rozpuszczalną.


2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w pól szklanki gorącej wody. Wystudzić.
Dwa opakowanie śmietanki kremowej (2 po 200 g) ubić z ok. 200 g cukru, do masy delikatnie wlać tężejącą żelatynę i natychmiast nałożyć na biszkopty. Odłożyć w chłodne miejsce.

200 g krówek rozpuścić z 100 g masła, wystudzić i polać ciasto.








ł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online