poniedziałek, 4 stycznia 2010

Sernik

Sernik

Ciasto
250 g mąki
20g kakao
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
120 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 jajko
125 g miękkiego masła/margaryny

Masa:
1 kg zmielonego białego sera
250 g miękkiego masła/margaryny
6 jajek
300 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka maki pszennej
2 łyżeczki maki ziemniaczanej


Składniki na ciasto zagnieść. 1/3 ciasta włożyć do zamrażarki.
Resztę rozwałkować na blaszce.
Wyłożyć na to masę serowa, na wierzch zetrzeć (lub poskubać) resztę ciasta.
Piec w 180 st, ok. 70-80 min.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails
 

blogger templates | Make Money Online